< Alle onderwerpen
Print

Profielscores

Soorten scores

Er zijn 3 soorten scores.
  • De algemene profielscore.
  • De antwoordscores.  Met onderverdeling in ….
    • Antwoordkwaliteit.
    • Reactiesnelheid.
  • Beoordelingsscore.

Waar dienen de algemene profielscores voor en hoe worden ze berekend ?

De profielscores worden automatisch berekend, zijn historisch gegroeid en geven een indicatie hoe actief een lid is geweest op de site over de gehele periode sinds de inschrijving. Deze scores cumuleren volgens de gepresteerde acties. Leden die al jaren actief zijn hebben in vele gevallen de hoogste scores maar wie niet meer antwoordt op vragen van andere leden zal een steeds sneller dalende trend van score merken. De volgende ingrediënten maken deel uit van de berekening : volledigheid van de profielinformatie, het uitwisselen van berichten, het plaatsen van foto’s, adverteren, online aanwezig zijn, reactiesnelheid bij communicatie, het aanvullen van commentaren bij foto’s, het aanduiden van samenwerkingen bij de foto’s en de hoeveelheid unieke bezoekers die de profielpagina aantrekt komende van externe sites. De meeste van deze punten worden eenmaal per dag berekend.

De beheerder van MyModel op basis van een lage profielscore (< 1.000 punten) beslissen dat het profiel moet verwijderd worden.  Een lage profielscore duidt meestal op een gebrek aan profielkwaliteit.

Profielen met een abonnement behouden worden nooit geschrapt.  De beoordeling volgt dan afloop van het abonnement.

Waar dienen de antwoordscores voor en hoe worden ze berekend ?

De antwoordscores worden verschillende malen per dag herberekend voor de actieve leden en 1 x per dag voor alle leden.  De scores weerspiegelen de antwoordactiviteit uit de recentste 3 maand.  Indien er helemaal geen communicatie was in die laatste 3 maand dan vertegenwoordigen de antwoordscores de laatste berekening na het laatst ontvangen bericht aan het profiel.

MyModel stelt hiervan de antwoordkwaliteit van primair belang. De antwoordkwaliteit vertegenwoordigt de verhouding van aantal beantwoorde vragen van andere leden.  Naarmate meer gesprekken werden uitgewisseld in beide richtingen, hoe soepeler de interpretatie.  Er hoeft daarom geen oneindig ping-pong spel van antwoorden plaats te vinden tussen 2 contacten.
De score van antwoordkwaliteit wordt categoriegewijs voorgesteld in een aantal sterren.  Deze resultaten zijn niet lineair interpreteerbaar volgens het aantal sterren.  Raadpleeg de legenda door de muis over de sterrenscore te bewegen.  Een popup met de legenda verschijnt dan.

De reactiesnelheid is de gemiddelde snelheid van antwoorden na het ontvangen van een reactie over de periode van de laatste 3 maand.  Indien er in de laatste 3 maand geen reacties te beantwoorden waren dan presenteert de reactiesnelheid de laatst berekende score na het laatst uitgewisselde bericht.
De score van antwoordkwaliteit wordt categoriegewijs voorgesteld in een aantal sterren.  Deze resultaten zijn niet lineair interpreteerbaar volgens het aantal sterren.  Raadpleeg de legenda door de muis over de sterrenscore te bewegen.  Een popup met de legenda verschijnt dan.Hier ziet u hoe de scores moeten geïnterpreteerd worden.  Deze zijn als volgt.

 : Gemiddelde reactietijd < 6 uur

 : Gemiddelde reactietijd 6 tot 24 uur

 : Gemiddelde reactietijd 1 tot 2 dagen

 : Gemiddelde reactietijd 2 tot 7 dagen

 : Gemiddelde reactietijd 1 tot 2 weken

: Wacht gemiddeld langer dan 2 weken met antwoorden, of stuurt nooit een antwoord

De weergave van de reactiesnelheid is indicatief bedoeld om zelf in te schatten hoe snel iemand gewoonlijk antwoord.  Je kan je verwachting daar op instellen. MyModel adviseert om de reactiesnelheden in perspectief met de antwoordkwaliteit te bekijken.  Iemand met slechts 1 ster maar met een hoge antwoordkwaliteit kan een zeer betrouwbare contactpersoon zijn maar die tijd tekort heeft om vele vragen snel te beantwoorden.

Waar dienen de beoordelingsscores voor en hoe worden ze samengesteld ?

De beoordelingsscore bestaat uit verschillende onderdelen en zijn een weergave van beoordelingen door andere leden aan het profiel.  Ieder lid is vrij te oordelen over een profiel wanneer er interesse voor is om een score te geven.  De beoordelingen zijn anoniem.

Leden kunnen een ander lid een beoordeling geven door een klik op het volgende icoontje dat zich op de profielpagina bevindt van het te beoordelen lid :

Beoordeling geven

Enkele geverifieerde leden kunnen een profiel beoordelen.  Beoordelingen zijn anoniem. Iedereen kan maar 1 score per beoordelingsvraag geven maar kan de score later herzien.  De beoordelingen kunnen enkel door middel van cijfermatige scores geplaatst worden.  De gemiddelde beoordelingsscores per vraag worden zichtbaar van zodra een profiel scores heeft gekregen van minstens 5 verschillende personen.

Afhankelijk van je interactie die je al hebt gehad met het profiel dat je wil beoordelen kunnen meer of minder vragen getoond worden waar je een score van 1 tot 10 kan geven.
Minimaal kan je punten geven op het aanwezig portfolio en de waarschijnlijk dat je met deze persoon ooit zou willen samenwerken of aanraden voor andere leden.
Indien je al dialogen hebt uitgewisseld of zelfs al een project samen hebt uitgewerkt.

Tussen de verschillende types leden kunnen de vragen verschillen : je krijgt niet dezelfde vragen over een model als wanneer je fotograaf beoordeelt.

De beoordelingsscores zijn bedoeld voor andere leden om zo geïnformeerd te zijn over de verwachtingen over iemand als ze er mee willen samenwerken.  De scores dienen wel zelf geïnterpreteerd te worden omdat ze enkel cijfers bevatten.

 

 

 

Vorige Profiel verwijderen
Volgende Verificatielabel
Inhoudsopgave