< Alle onderwerpen
Print

Verificatielabel

Wat is een verificatielabel?

Het verificatielabel is de groene stempel die je bij geverifieerde profielen ziet. Het duidt aan dat achter dit profiel geen fictief persoon zit maar een traceerbaar persoon die zijn/haar identiteitskaart heeft vertoond aan MyModel of zijn/haar identiteit op een andere aanvaarde manier bewezen heeft. Op profielen zonder label is er geen garantie over de echtheid van de persoon maar MyModel zal nepprofielen verwijderen indien er bewijzen zijn van valse identiteit.
MyModel beweert geenszins dat profielen met een verficatielabel 100% correcte informatie verschaffen en eerlijke bedoelingen hebben. Communicatie dient altijd met gezond verstand te gebeuren. MyModel onttrekt zich van verantwoordelijkheid bij de handelingen en gesprekken tussen de leden onderling en waakt enkel over publieke activiteiten op de site.

Een verificatielabel wordt nooit ingetrokken tenzij in bijzondere gevallen waarbij achteraf blijkt dat de bewijzen van identiteit vervalst werden of indien het beheer vernomen heeft dat de persoon in omgang met minderjarigen een ontoelaatbaar gedrag toont.
Om minderjarige modellen op MyModel Network uit eigen initiatief te contacteren is een verificatielabel vereist.  Een verificatielabel biedt nog andere voordelen.  Deze worden uitgelegd op de abonnementspagina.

Wat kost een verificatielabel?

Een verificatielabel is gratis aan te vragen door iedereen die lid is van MyModel Network.  De normale procedure is dat je je identiteitsbewijs vertoont welke moet overeenstemmen met de inhoud van je profiel.  De zichtbare profielnaam mag wel afwijken om privacy reden maar de niet-zichtbare echte naam die je invulde bij inschrijving moet wel overeenstemmen.  In beperkte gevallen kent het Mymodel beheerder of moderator het verificatielabel spontaan toe op basis van uitgewisselde informatie en geverifieerde informatie met online bronnen.

Zijn er specifieke voordelen verbonden aan een verificatielabel ?

We illustreren dit even in een klein tabelletje:

Functionaliteit Zonder verificatielabel Met verificatielabel
Minderjarige profielen contacteren
Voorrang in het vertoon van sommige overzichten (variërend)
Vertonen van eigen externe referenties zoals Facebook en Instagram
Mits ook een abonnement werd genomen of indien het profiel genoeg sponsorpunten heeft verzameld.
Bekijken van externe referenties zoals Facebook en Instagram van andere leden.
Mits ook een abonnement werd genomen
Plaatsen van een advertentie
Enkel als ook een abonnement actief is

Mogelijk met een abonnement of indien je een model bent met hoog antwoordpercentage (= hoog aantal berichten beantwoord).

Hoe krijg ik een verificatielabel ?

De normale procedure is door vertoon van je identiteitskaart via info@mymodel.nl of upload via de link op de abonnementspagina. Op de abonnementspagina staan mogelijk alternatieve wijzen die aanvaard worden maar die strenger zullen gecontroleerd worden. Voor modellen wordt steeds een gratis abonnement + verificatielabel verleend na vertoon van hun geldige identiteitskaart. Indien de persoonsgegevens op de identiteitskaart of de betalingsgegevens sterk afwijken van je profielinformatie, dan kan MyModel bijkomende identificatiestukken vragen of een verificatielabel weigeren.

Inhoudsopgave