Statistieken

- 100.308 foto's en video's van ACTIEVE leden
- 5 nieuwe foto's geüpload VANDAAG
- 655 leden online actief in de voorbije 90 dagen
- Reeds 1.578 geverifieerde leden
- 1.639 bevestigde onderlinge samenwerkingen
- 49 geregistreerde ledenactiviteiten VANDAAG

Recentste portfolio update
fotograaf Stefan FotografeertStefan Fotografeert

Nog meer recente portfolio's
uit een totaal van 700 publieke portfolio's :
fotograaf ClickArtClickArt
fotograaf ThRill PhotographyThRill Photography
fotograaf CuffmanCuffman
model EmelineEmeline
fotograaf Jaap Van EgmondJaap Van Egmond
fotograaf Jos PeetersJos Peeters
fotograaf DannyDanny
model AliciaAlicia
model IngeInge
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Kinderfotografie

Kinderfotografie

Toegegeven, deze term klinkt wat dubbelzinnig maar kinderfotografie is geen kinderspel. Het gaat om het fotograferen van 2 tot 16 jarigen. Er is geen vaste definitie van kindermodellen, dus ook de term kinderfotografie is niet eenduidig vast te leggen. Het is een benaming van fotografiegenre voor wie zich specifiek specialiseert in het fotograferen van kinderen uit die leeftijdscategorie. De fotografen die zich er mee bezig houden hebben een moeilijkere taak dan het fotograferen van volwassen mensen die je eenvoudig kan vertellen wat ze moeten doen met hun houding om het gewenste effect te hebben op de foto. De moeilijkheid zit vooral in de mindere ervaring van jonge kinderen als model. In de meeste gevallen is er zelfs geen ervaring. Het gaat meestal om try-outs omdat de ouders het idee hebben een kindermodel te maken van hun kind. Een kinderfotograaf moet dus inventief zijn om kinderen te fotograferen. Ook is de fotograaf beïnvloed door de aanwezigheid van ouders die op hun beurt het kind afleiden tijdens de shoot. Een vak apart toch. Uiteraard gaat het een stuk gemakkelijker naarmate de latere leeftijd. Sommige 14-, 15-, 16- jarigen gedragen zich al als ervaren modellen.
Kinderfotografie kan heel wat opleveren. De foto's zijn mooie aandenkens voor de ouders en als het kind echt talent heeft als model dan ben je als fotograaf bijzonder verheugd de evolutie van het kind als model te zien. Deze foto's kunnen later een extra waarde krijgen, al hangt dat natuurlijk af van de overeenkomst met de ouders wat het doel mag zijn van de foto's.
Sinds de officiële invoering van de GDPR-wet dient het fotograferen van kinderen aan striktere regels te gebeuren. Een foto is immers een persoonsgegeven en het gebruik er van moet duidelijk overeengekomen zijn met de ouders.

Bekijk onze geregistreerde kinderfotografen