Recentste portfolio update
fotograaf Jelle DrJelle Dr

Nog meer recente portfolio's
uit een totaal van 773 publieke portfolio's :
model Laura BakkerLaura Bakker
fotograaf Jaap Van EgmondJaap Van Egmond
fotograaf Jos PeetersJos Peeters
fotograaf Stefan FotografeertStefan Fotografeert
fotograaf Tom_LHoyesTom_LHoyes
fotograaf BDGpicsBDGpics
fotograaf FotoapFotoap
fotograaf W v d GraaffW v d Graaff
model EvaEva
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. MyModel kwalificatienormen voor modellen

Toelichting bij de types (categorieën) van modellen

Volgende types zullen onderscheiden worden bij onze modellen. Deze indeling komt tot stand met medewerking van de modellen die enerzijds zelf hun best passende modelfunctie aanduiden en verder doet een professionele vakjury zijn werk om deze realiteit na te gaan. Om snel beoordeeld te worden is medewerking gevraagd zoals het zo volledig mogelijk aanvullen van je modelfiche voor alle details die relevant zijn met je functies als model. Bv. als je catwalk model bent dan is het vooor de hand liggend dat je lengte een noodzakelijk gegeven is. Je geschiktheid ligt veelal aan je looks die de vakjury kan beoordelen op basis van je foto's in je portfolio. Als je portfolio gevarieerd aangevuld is door foto's uit verschillende sessies van opdrachten kan dit de vakjury vergemakkelijken. Bij onvoldoende overtuigingskracht, gebrek aan aantoonbare ervaring of omwille van noodzakelijke verificatie van kwaliteiten die niet op foto vast te leggen zijn kan je uitgenodigd worden door een lid van de vakjury of een aangestelde, professionele fotograaf uit je regio om je kwaliteiten te demonstreren bij een testopdracht. Deze uitnodiging is steeds vrijblijvend maar kan een boost geven aan je classificatie, vooral als je beginnend model bent die snel wil overtuigen ondanks het beperkt aantal ervaringen. Tevens kan het resultaat een meerwaarde zijn voor je portfolio omdat je meteen met professioals hebt samengewerkt.

Gradaties in professionaliteit

Elk type model wordt verder onderverdeeld in niveau's van ervaring waarbij graad I het topniveau is van geschiktheid. Eenmaal in graad I hoef je niks meer te bewijzen voor de vakjury en kan je anderen nog meer overtuigen door voor aanvullingen in je portfolio te zorgen volgens eigen interesse : je bent nu een professioneel model in je categorie.

Wie pas inschreef op MyModel zal moeten aanvaarden om eerst te belanden in de laagste categorie III maar dit kan snel veranderen na een eerste controle door de vakjury. Vergeet vooral geen referenties te vermelden die overtuigend kunnen zijn en de screening door de vakjury kunnen vergemakkelijken. Het spreekt voor zich dat de omgang met andere (bekende) professionals van hoog niveau jou sneller een juist oordeel kan opleveren. Wie lid is van MyModel moet er zich van bewust zijn dat op elk gewenst moment spontaan contact opgenomen worden met de referenties die je zelf vermeldt waaarbij louter gepolst wordt naar de professionele kant. De website beheerder kan het tussenkanaal zijn in de communicatie tussen modellen, referentiepersonen en vakjury.

Wie zich nog niet associeerde met een bepaalde hoofdcategorie van modellen zal voorlopig aanschouwd worden als in de categorie "Fotomodellen". Je kan meerdere categorieën aanduiden waar je voor in aanmerking wil komen maar de vakjury zal je enkel beoordelen volgens je hoofdcategorie. Als je die achteraf aanpast zal een nieuwe beoordeling volgen.

Promotie van betere resultaten in MyModel

Om talentzoekers die op onze website zoeken beter van dienst te zijn zullen wij bij wijze van service beter geklasseerde modellen meer in de aandacht te zetten. Niet-standaardzoekopdrachten kunnen hier evenwel van afwijken voor wie bewust lagere geklasseerde modellen zoekt.

Hieronder formuleren we de definities en vereisten die verbonden zijn aan de categorieën en graden.

 1. Catwalk model I :

Lengte 176-182cm, maat 34/36, heupmaat max. 94cm, 14-35 jaar, catwalk looptraining gehad of aantoonbaar kunnen lopen (ervaring met high end catwalk) professioneel portfolio, alle bij catwalk behorende shootvoorkeuren (allround inzetbaar)

 

 1. Catwalk model II :

Lengte tot 182cm, maat 34/36/38, 14-35 jaar, catwalk training gehad of aantoonbaar goed lopen, mist nog ervaring, mist wat goede portfolio foto’s en mist nog wat bij catwalk behorende shootvoorkeuren (niet geheel allround inzetbaar) Kan bij goede maten en voldoende training, ervaring en beter foto’s naar Cat.I groeien.

 

 1. Catwalk model III :

Lengte tot 182cm, maat 34/36/38, 14-35 jaar, geen/weinig catwalk ervaring, geen looptraining, mist wat shootvoorkeuren, portfolio mist professionaliteit. Modellen met de goede  maten en de wil en de potentie hebben om beter te worden, training willen volgen, meer bij catwalk behorende shootvoorkeuren (meer allround inzetbaar) willen doen, kunnen via II naar I groeien.

 

 1. Fotomodel I :

Model is professioneel bezig en/of zit bij een bureau, is aantoonbaar vaak met modellenwerk bezig en verdient hoofd- of bij-inkomen met modellenwerk, heeft super top portfolio en shoot in alle bijbehorende shootvoorkeuren

 

 1. Fotomodel II :

Is een goed hobbymodel, dus goede uitstraling, goed verzorgd lichaam, leuk om mee te werken, goed portfolio, komt afspraken na, maar mist t.o.v. Cat.I één of meerdere shootvoorkeuren, mist top portfoliofoto’s. Model kan in potentie doorgroeien naar Cat.I met meer ervaring, betere foto’s en meer shootvoorkeuren (meer allround inzetbaar).

 

 1. Fotomodel III :

Model die het leuk vindt om shoots te doen bij allerlei amateurfotografen, het portfolio mist professionaliteit, shoot niet in alle shootvoorkeuren, scoort nog niet goed in verzorging/stiptheid/naleving van afspraken. In potentie kan dit model doorgroeien naar Cat. II of I met meer shootvoorkeuren (meer allround inzetbaar), betere foto’s, meer ervaring en serieuzere inzet.

 

De keuzes van "Plus size" worden niet meer verder ondersteund voor promotie door MyModel. Deze types worden afgebouwd omwille van economische realiteit.

 1. Plus size model I :

Model met maten boven 38, met een goed portfolio, goed voor shoots en kan passende catwalk events lopen, doet shoots in alle voorkeuren

 

 1. Plus size model II :

Model met maten boven 38, middelmatig portfolio, Ten opzichte van Cat.I scoort het model nog niet goed in verzorging, ernst in modellenwerk en mist één of meerdere shootvoorkeuren. Kan naar Cat.I groeien met betere foto’s en serieuzere inzet en meer shootvoorkeuren (meer allround inzetbaar)

 

Categorieën 9 t.e.m. 12 kunnen enkel van toepassing zijn op meerderjarige modellen. Minderjarigen zijn hier niet in toegelaten.

 1. Artistiek naaktmodel I :

Model die poseert voor artistieke (bedekt) naaktfoto's, vaak geheel of gedeeltelijk ongekleed (geen spread legs of full nude), bijbehorend super goed portfolio; verdienen er soms geld mee, zijn makkelijk om mee te werken, vrij in het poseren, op tijd, serieus met modellenwerk bezig.

 

 1. Artistiek naaktmodel II :

Model die poseert voor artistieke (bedekt) naaktfoto's, vaak geheel of gedeeltelijk ongekleed (geen spread legs of full nude), met middelmatig portfolio, maar de wens om te groeien door betere foto’s en serieuzere aanpak.

 

 1. Naaktmodel I :

Model die full nude poseert; foto's zijn playboy style of erotische getint, super goed uitziend model en bijbehorend mooi portfolio

 

 1. Naaktmodel II :

Model die full nude, poseert, maar ontbreekt nog veel professionaliteit, miste mogelijks de trein voor de juiste balans tussen leeftijd en doorgroeimogelijkheden in de carrière, mogelijks wat zwaarder gebouwd, arm of middelmatig portfolio; meestal beperkt tot hobbyopdrachten.

 

 1. Haarmodel :

model die bereid is door kappers en haarstylisten geknipt en gestyled te worden en hiervoor ook poseert, aantoonbaar met bijbehorend portfolio

 

 1. Hostess :

Model die opdrachten aanneemt om als hostess voor uiteenlopende events aan de slag te willen met aantoonbare ervaring en portfolio (of wil deze richting opgaan)