In de aandacht

Geverifieerd lid dat vandaag online was
model Angel
model
Angel
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Modefotografie

Modefotografie

Modefotografie is een ruim begrip met verschillende subgenres. Meestal gaat het wel om kleding en/of kleding-accessoires). Men kan kleding met of zonder mensen er in fotograferen. Modellen zijn meestal van de partij als het om het fotograferen van kleding gaat. Het accent op de kleding komt immers beter uit wanneer ze gedragen wordt.
Je hebt modefotografie van confectiekleding (kleding die je in alle gangbare maten in de winkel te koop is) en van 'haute couture' (een kledingstukken gemaakt door een ontwerper in één maat en met één oplage).

Er zijn een aantal subgenres van fotografie die onder de noemer modefotografie vallen :

 • Editorial

  Dit is meestal een reeks foto's van een collectie van de modeontwerper. Het doel is om de foto's te publiceren in een tijdschrift. Stylisten, visagisten en ervaren modellen werken hier aan samen om deze foto's te realiseren. Dit is nooit het werk van een fotograaf in zijn eentje.
 • Catalogusfotografie

  Deze vorm van fotografie is bedoeld om foto's te maken van een hele reeks kledingstukken (of andere producten) voor directe verkoop. De foto's worden in een catalogus gepubliceerd. Dit kan nog steeds een klassieke catalogus in boekvorm zijn maar tegenwoordig meer en meer voor webshops.
  De foto's zijn meestal op witte achtergrond gefotografeerd met model of zonder model. Het model mag hierbij niet te afleidend zijn zodat de focus op de kleding blijft. Een goede belichting is noodzakelijk.
 • Modelfotografie

  Zie onze uitgebreidere definitie van modelfotografie
  Kleding is hier niet perse het hoofdonderwerp maar wordt vooral gebruikt als stylingelement om het model zo mooi mogelijk uit te laten komen.

Bekijk onze geregistreerde modefotografen