In de aandacht

Deze foto werd minder dan 7 dagen geleden online gezet
van Tom_LHoyes
Mooi!      (0 stemmen)
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Trouwfotografie

Trouwfotografie

Model Tessy
Model : Tessy Tess
Fotograaf : Antoine Bongers.

Bij trouwfotografie (of bruiloft- of huwelijksfotografie genoemd) is het doel om de mooie, unieke momenten vast te leggen bij zo'n feest. Voor het maximaal slagen in het opnemen van deze mooie momenten wordt een hoofdfotograaf dikwijls geassisteerd door assistent fotografen die het mogelijk maken om dezelfde momenten vanuit verschillende invalshoeken te fotograferen. Trouwfotografen zijn in principe ervaren fotografen die snel inzicht hebben voor het vastleggen van belangrijke momenten.

Trouwfotografie is een specialiteit in fotografie die zich voornamelijk richt op de fotografie van evenementen en activiteiten met betrekking tot bruiloften. Het is een speciaal soort portretfotografie. Hierbij worden o.a. foto's van het paar vóór de officiële huwelijksdag gemaakt. Deze foto’s worden dan later gebruikt voor de huwelijksuitnodigingen van het paar. Trouwfotografen zullen op de officiële trouwdag de verschillende gebeurtenissen en rituelen gedurende de trouwdag vastleggen.

Er zijn 2 manieren van huwelijksfotografie : de traditionele en de fotojournalistiek. De meeste trouwfotografen maken een mengeling van deze twee vormen.

Traditionele huwelijksfotografie zorgt voor meer klassiek geposeerde beelden en waarbij het bruidspaar veel controle heeft over de taken van de fotograaf tijdens de ceremonie. De fotograaf maakt de huwelijksfotografie helemaal volgens de vooraf met het bruidspaar besproken accenten.

Een fotojournalist-stijl van huwelijksfotografie wordt uitgevoerd volgens redactionele rapportagestijlen en brengt meer nadruk op openhartige beelden met weinig overleg met de fotograaf. Deze fotojournalistiek wordt dikwijls toegepast met doel het publiek te informeren over het huwelijk en daarvan visuele herinneringen te bewaren. Het gaat meestal om over het huwelijk van populaire bekendheden die door een groot publiek is gekend : koningsparen, bekende politiekers, vedetten.
Een trouwfotojournalist maakt foto’s meestal snel met het beschikbare licht of de flitser op de camera in plaats van met traditionele, formele poseertechnieken en studiolampen.

Een bijzondere vorm van fotojournalistiek is de focus op een op mode gebaseerde focus. Hierbij zal een fotograaf emotievolle beelden van de gebeurtenissen van de dag combineren met geposeerde beelden die zijn geïnspireerd door redactionele modefotografie. Deze stijl omvat vaak meer innovatieve en dramatische nabewerking van beelden.

Bekijk onze geregistreerde trouwfotografen