In de aandacht

Deze foto kreeg vandaag een 'Vind-ik-mooi' klik
van Julie Tr
Mooi!      (15 stemmen)
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Autosalon babes

Autosalon babes

Autobabes door fotograaf Bert Vloedgraven
Fotograaf : Bert Vloedgraven

Op autosalons staat een enorm kapitaal aan auto's. Het is een groot economisch evenement waarbij ook flink wordt geïnvesteerd in entertainment door mooi volk : autosalonbabes (kortweg autobabes) en hostessen. De entertainment op het autosalon richt zich vooral tot de mannenwereld. Autosalonbabes zijn daarom niet toevallig schaarsgeklede, jonge dames met sexy uitstraling...die hun charmes bovenhalen en je interesse doen krijgen in de auto alsof ze zelf inbegrepen zijn in de prijs. Een auto lijkt altijd stijlvoller met een babe er in, niet ? Maar het is een marketinglist zoals een ander : ze werkt...tenminste toch krijgt de verkoopstijl invloed op alleenstaande mannen of mannen die de keuze van de auto zelf te beslissen hebben. Want het is natuurlijk altijd leuker de technische geheimen van de auto via de autosalonbabe te vernemen dan van een saaie, heel serieuze, oude zakenman met baard en bril die je net zo goed op een willekeurige dag zou kunnen spreken aan het autobedrijf om de hoek van je straat, hoewel dit je een trip naar de hoofdstad zou besparen. Loopt het technische praatje met de autosalonbabe niet vlot dan krijg je al gauw een technisch foldertje in je handen en een telefoonnummer.

Autobabe door fotograaf Bert Vloedgraven
Fotograaf : Bert Vloedgraven

Als autosalon babe volstaat een sex-appeal en een flirterige blik in het bijzijn van de voertuigen zodat de ogen gericht staan op de "schoonheid van de wagen". De flirterige houding beperkt zich uiteraard tot de blikken en je perfecte outfit die bij het auto-interieur/-exterieur past. Je rondt af met het overhandigen van de folders en nog een zakje extra reclamefolders. Weet je iets zinnig te antwoorden op een technische vraag, prima zo. Maar als het moeilijk wordt te antwoorden dan staat er wel iemand in de buurt waar je naar kan verwijzen voor verdere technische uitleg.

Gezien de trend dat steeds meer vrouwen geëmancipeerd kunnen kiezen om zelf auto te rijden is er een dalende vraag naar dergelijke autosalon babes omdat zij een averechtse invloed hebben op de verkoop van auto's aan vrouwen.