In de aandacht

Geverifieerd lid dat vandaag online was
fotograaf Dirk D W
fotograaf
Dirk D W
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Latexmodellen

Latexmodellen

Latex modellen (fotograaf Bert Vloedgraven)
Fotograaf : Bert Vloedgraven

De latexmodellen zijn een heel specifiek type alternatieve fotomodellen waar de focus ligt op sexy uitstraling met latex kledij. Dit type modellen is een van de meest uitdagende vormen van geklede modellen. Niks naakt maar wel uitdagende vormen van vrouwelijke lichaamspracht verguld door nauw aansluitende latex klederdracht. De fotoshootonderwerpen beelden naast het vrouwelijk schoon de macht uit van deze vrouwelijke schoonheden. Deze macht is bij veel onderwerpen aanwezig als sexuele dominantie van de vrouw maar ook omgekeerd in combinatie met lust en plezier in amoureuze taferelen. Niet-kenners van deze kunst kunnen verward zijn doordat deze kunstvorm soms wordt misbruikt in reclame voor erotische websites maar in zijn pure bedoeling van beeldkunst is latexmodelfotografie heel doeltreffend om vrouwelijk schoon te accentueren zonder naaktvertoon. Andere vormen van macht die uitgestraald worden door latex modellen hebben een karaktertype van stoerheid en supermenselijkheid. In de filmindustrie kunnen heldhaftige personages in latex de rollen spelen bij epische gevechten in oorlogstijl. Dikwijls wordt de stoerheid overbenadrukt door bovenmenselijke krachten.

Latex kledij is omwille van zijn taboe geen draagbare outdoor kledij. Het is als het ware demokledij om ideeën te benadrukken. Aanwezigheid op catwalks en ceremonieën zijn mogelijke doeleinden waar de kledij aan groter publiek in het "openbaar" wordt getoond. Ook de autoindustrie heeft vele jaren beroep gedaan op latexmodellen om stoerheid overmatig te benadrukken. In het bijzonder bij autoracewedstrijden maar ook autosalons. Latexmodellen kunnen het heldhaftige imago bij snelle, peperdure wagens (zoals Ferrari en Lamborghini) benadrukken door er bij te poseren. Latexmodellen kunnen ook aanwezig zijn op een autosalon omwille van dezelfde reden. Maar door de emancipatie in de maatschappij wordt er gebalanceerder gereageerd over de inzetbaarheid van latexmodellen als vorm van reclame voor auto's. Een autosalon is immers geen mannenaangelegenheid meer. Ook vrouwen kopen snelle, dure wagens maar willen over het algemeen niet geassocieerd worden met een latex babe bij de auto.

Latex model (fotograaf Bert Vloedgraven)
Fotograaf : Bert Vloedgraven

Typerend is de aanwezigheid van latex modellen op eroticabeurzen. Een latex model heeft de ideale aantrekkingskracht om aanwezig publiek, vooral hetero mannen, te beïnvloeden bij aankopen. Ze is niet naakt maar spreekt wel voor de verbeelding.

Meestal komen latexmodellen aan bod in de fotografiewereld maar er zijn ook voorbeelden in de filmwereld waarin helden een stoer latexpak dragen. Het cliché voorbeeld bij uitstek is dat van het personage Catwoman (gespeeld door actrice Michell Pfeiffer in een van de Batman films). Latexkledij wordt meestal gedragen door jonge, aantrekkelijke vrouwen om het effect van macht te maximaliseren. Naast de hoge aantrekkelijkheid van poserende latexmodellen getuigen deze dames ook van durf. Niet elk model heeft het karakter om de klik te maken tussen het personage dat ze in latex uitbeeldt en het dagelijkse personage dat ze in het echte leven is. Latex modelfotografie blijft een gedurfd thema waarbij het niet voldoende is om mooi te zijn en goed weten te poseren.