Recentste portfolio update
fotograaf Timmermansoog fotografieTimmermansoog fotografie

Nog meer recente portfolio's
uit een totaal van 769 publieke portfolio's :
fotograaf Ljs FotografieLjs Fotografie
fotograaf Han de Bruin - portretfotograafHan de Bruin - portretfotograaf
fotograaf Tom_LHoyesTom_LHoyes
fotograaf Rob74Rob74
model SamiraSamira
fotograaf Jaap Van EgmondJaap Van Egmond
fotograaf Marco GoemanMarco Goeman
model NonaNona
model ElissebetthElissebetth
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Mannelijke modellen

Mannelijke modellen

Je kan er niet om heen : mannelijke modellen zijn sterk in de minderheid wegens sterk mindere vraag en moeten hun kwaliteiten op heel andere wijze toepassen. Over de reden waarom er weinig vraag is naar mannelijke modellen kan veel gediscussieerd worden maar laten we de uitleg simpel houden met de conclusie dat het nu eenmaal zo is in onze hedendaagse cultuur. De rol van mannelijke modellen is vooral weggelegd voor reclame shoots, catwalk opdrachten en nog een aantal fashion gerichte opdrachten. Daarnaast worden ze voornamelijk ingeschakeld voor de entertainment industrie en werkzaamheden zoals steward en demonstrateur.

Mannelijke modellen worden in de eerste plaats gekwalificeerd op het sportieve figuur en het gelaatsuiterlijk. Lengte speelt wel rol bij catwalks. Hoewel mannelijke modellen ook wel ingeschakeld kunnen worden bij de markt voor homogerelateerde reclame (bv. in tijdschriften) blijft de hoofdfocus voornamelijk wel op de heterowereld waarin reclame zich afspeelt met stoere mannelijkheid die aantrekkelijk is voor vrouwelijk publiek in een ruime leeftijdscategorie. Verhoudingsgewijs t.o.v. vrouwelijke modellen worden mannelijke modellen meer ingeschakeld in de entertainment industrie. Denkend aan rollen in een toneel of als figurant in een TV-serie tot zelfs eigen shows. Bij dit laatste kunnen we de populaire Chipendales als extreme voorbeeld nemen. Hoewel mannelijke modellen veelal een krachtpatserfiguur zijn, zijn de meest gevraagde mannelijke figuren eerder van het type harde sporter dan van het extreme bodybulder type. Omdat bij de lichaamsbeooordeling van mannen vooral aandacht gaat naar spiermassa, hebben mannen meer tijd nodig om op topniveau te blijven. Veelal is die moeite niet combineerbaar met een fulltime job en dat is o.a. een reden waarom er minder mannelijke modellen te vinden zijn. Paradoxaal worden mannen over het algemeen minder beloond dan een vrouwelijk model terwijl ze ook een kortere loopbaan hebben als model. Maar dat heeft weer te maken met de beperktere vraag uit de commerciële wereld.

De succesvolste jaren van mannelijke modellen zijn tussen de leeftijd van 18 tot 36 jaar. Boven deze leeftijdgrens is de vraag naar mannelijke modellen zeer regressief. M.a.w. je wordt snel "afgeschreven".

Mannelijke modellen vanaf de leeftijd van 35/36 zijn ook gekend onder de noemer "dressman".

Bekijk onze geregistreerde mannelijke modellen