In de aandacht

Deze foto kreeg vandaag een 'Vind-ik-mooi' klik
van Eva
Mooi!      (4 stemmen)
MyModel - portfolio\'s van fotomodellen, fotografen en andere artiesten. Naaktmodellen

Naaktmodellen

We onderscheiden volgende types naaktmodellen op basis van hun functie.

  • Artistiek naaktmodellen

    Het gaat hier om naakt dat artistiek gefotografeerd wordt en het is niet de bedoeling om sexueel te provoceren. Men geraakt er dus niet echt van opgewonden. Het is ook minder sexy dan glamour. Er wordt iets kunstzinnig bedoeld waarbij het gezicht van het model meestal onherkenbaar in beeld staat. De focus wordt immers op iets anders gelegd waarbij het personage op zich eerder een bijrol heeft.

  • Functionele naaktmodellen

    Deze modellen weten dat ze puur naakt zullen gefotografeerd worden omdat dit onderwerp maakt van het beeld. Dit is het meest voorkomende genre van naaktfotografie. Het noemt functioneel naakt omdat het gewoon zo hoort bij het onderwerp. Bv. een model dat ingeschakeld wordt om reclame te maken voor een doucheproduct zal niet gekleed onder de douche staan maar staat naakt zoals in de realiteit. Voor reclame van kuuroorden kan het gewenst zijn dat een model naakt poseert als dit onderdeel maakt van een procedure in een kuuroord. Maar niet alles hoeft uit de echte realiteit gegrepen te zijn. Fotografie is een kunst die verbeelding oproept en het verhaal kan zich afspelen in een fantasiewereld (een realiteit uit een ander parallel universum). Veelal kan naakt een expressie zijn van vrijheid, of net een onderdanigheid. Naakt kan als het ware sterke contrasten blootleggen uit de maatschappij en kan ook een vorm van protest inhouden.

  • Bedekt naaktmodellen

    Zoals het duidelijk zegt zijn deze naaktmodellen volledig naakt maar worden ze door een voorwerp bedekt. Dit kan een doek zijn of een stuk meubilair waarachter het model schuilt. De bedoeling is meestal om de sensualiteit te prikkelen zonder het lichaam van het model te onthullen.

Er zijn nog een aantal andere genres van naaktmodellen die wij niet ter sprake brengen omdat ze behoren tot een typerende entertainment industrie waar MyModel liever geen banden mee heeft. Dat is namelijk het type fotografie dat we niet toelaten op MyModel.